Balayage Haar verven 

Balayage_Haar_verven_kleuren_Handsforhair1
Balayage_Haar_verven_kleuren_Handsforhair1
Balayage_Haar_verven_kleuren_Handsforhair1

Wat is Balayage techniek en waar komt het Vandaan?

Op dit moment is balayage de meeste gevraagde haarverftrend, omdat erg veel beroemdheden en modellen hier een paar jaar geleden mee zijn begonnen. Maar wat is balayage dan eigenlijk?

Balayage is een verftechniek uit Frankrijk die in de jaren ‘70 is ontstaan. De term is letterlijk afkomstig van het franse woord voor "veeg", omdat de verf vanuit de losse pols met een V-vormige veeg in het haar wordt gezet. Er komen ook geen folies aan bod, zoals je wel bij highlights hebt. De verschillende blonde en bruine tinten met een gouden ondertoon, zijn gebaseerd op het bruine glanzende schild van een schildpad. De techniek geeft het haar meer glans, diepte en een natuurlijke look. 

Populair noemt men het ook wel subtiel ingezette highlights die een "sunkissed" look geven.​ Balayage is een kleurtechniek waarbij het haar wordt opgelicht alsof je net uit een zonvakantie komt. Vandaar de term "sunkissed". 

Het verschil tussen balayage en ombre

Ombré techniek zorgt voor de overloop van donker bij de haaraanzet, naar een lichtere kleur in de punten. Balayage en ombré hebben wel iets van elkaar weg, alleen zijn er bij een balayage veel meer kleuren in het haar aanwezig die mooi natuurlijk in elkaar overlopen en bij ombré ging het vooral om de lichte onderkant van het haar. 

Hoe gaat Balayage in zijn werk...?

We weten inmiddels dat balayage een kleurtechniek is waarbij de kleur met vegen wordt aangebracht. Het staat een stuk minder geverfd dan highlights, omdat iedere tint die wordt aangebracht perfect in elkaar overlopen. De kleur wordt aangebracht aan de oppervlakte van het haar, waardoor het niet verzadigd raakt met verf. Dit geeft het haar subtiele ‘vegen’ van lichtere delen in de lengtes.

Balayage is een ideaal alternatief voor highlights, maar dan zonder de nadelen van uitgroei. Omdat de verf op het haar is gezet zal het natuurlijk met het haar mee vervagen. Verder geeft deze techniek iedere haarkleur een zachte uitstraling en je hoeft het niet veel bij te werken. Je kunt het bijhouden met enkele bezoeken aan de kapsalon per jaar.

Is Balayage Geschikt voor mij?

De Balayage kleurtechniek is geschikt voor alle haartypes en kan toegepast worden bij zowel blond als bruin haar. Balayage werkt bij alle haarlengtes; van lang haar tot aan een kort koppie. bij stijl, slag of krulhaar. De techniek kan aangepast worden aan je haarstructuur. Het staat bij alles even prachtig. Laat je adviseren welke kleuren het beste bij je huidkleur en ogen past. Een goede kapper houdt hier rekening mee.

Wij geven GRATIS advies!

Balayage ook iets voor jou?

Kijk niet verder:  Wij zijn de Balayage expert van Hengelo!

Hier wat resultaten:

Balayage_Haar_verven_kleuren_Handsforhair
Balayage_Haar_verven_kleuren_Handsforhair1
Balayage_Haar_verven_kleuren_Handsforhair1
Balayage_Haar_verven_kleuren_Handsforhair1
Balayage_Haar_verven_kleuren_Handsforhair1
Balayage_Haar_verven_kleuren_Handsforhair5
Balayage_Haar_verven_kleuren_Handsforhair4
Balayage_Haar_verven_kleuren_Handsforhair3
Balayage_Haar_verven_kleuren_Handsforhair13

Wij geloven in Gastvrijheid, Menselijkheid, Kwaliteit, Deskundigheid en Eerlijkheid. Wij geloven niet in Fans en Ambassadeurs, maar in Familie!

Geloof jij hier ook in, dan zijn wij jouw kapsalon waar je altijd ZONDER AFSPRAAK binnen kunt lopen

Veelgestelde vragen over Balayage

Kan ik met donker haar m.b.v. balayage naar licht?

Welke Balayage kleur moet ik kiezen?

Hoe hou ik de kleur zo mooi mogelijk?

Hoe lang duurt een behandeling?


Kom snel langs in onze Kapsalon en ervaar het zelf. We heten je alvast welkom bij de Familie. 

Kapsalon Hengelo zit aan de Brinkstraat 7A (1e etage) in het centrum.
Bellen kan natuurlijk ook via 074-243 81 33