Haar kleuren bij onze kapsalon

Waarom zou je eigenlijk überhaupt je haar verven bij een kapsalon in plaats van thuis?

Je hoort het innerlijke stemmetje al roepen "Ik heb zo een zin om mijn haar een ander kleurtje te geven, maar de kapper vind ik te duur! Waarom verf ik het niet zelf? Lekker snel en goedkoop. Toch? En voor je het weet ben je de zoveelste die met groen of oranje haar naar een kapsalon rent voor een tijdrovende en kostbare redding. Zelf doen lijkt weliswaar goedkoper en sneller, maar zonder de juiste kennis en ervaring stelt het resultaat vaak teleur. Zelf je haar verven is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan ondanks alle online hulp van Vloggers. Wij gaan je hier het inzicht geven dat dit meestal niet de juiste keuze is, maar er zijn uitzonderingen die we ook zullen aankaarten

Laten we eerst het verschil duidelijk maken tussen verven en een spoeling. Een verving is blijvend en groeit na verloop van tijd uit. Afhankelijk van de snelheid van je haargroei, zie je vaak na een maandje je eigen haarkleur weer tevoorschijn komen.

Een spoeling niet blijvend. Deze kleur vervaagt na ongeveer 10-15 wasbeurten. Ideaal om je kleur van het verven bij te houden. Verder heeft het niet zoveel toegevoegde waarde.

Waarom is haarkleuren dan zo moeilijk?

Om te beginnen is haar verven het moeilijkste onderdeel binnen een kappersopleiding. Het vraagt om veel kennis van kleuren, vaardigheden, inzicht en jarenlange ervaring. Dagelijks is een kapper bezig met het kleuren van haren en bouwt hiermee extreem veel ervaring mee op en is bijna een kunstenaar. De kapper weet wat de beste kleurproducten zijn in het woud van merken, welke kleuren hij moet mixen, wat de inwerktijden zijn, of het gaat om dun of dik haar, wat de kwaliteit van het haar is en of iemand veel of juist weinig rood-pigment in het haar heeft. Dat alle om tot het beste resultaat te komen voor jouw haar. Ieder haar is namelijk uniek en vraagt om maatwerk. Verf uit een pakje bij de drogist houdt hier geen rekening mee en bevat vaak maar 1 kleur.

Een professionele verf expert beheerst daarnaast meerdere technieken, zoals: highlights, Lowlights, balayage, Ombre, lokjes, folies etc. Vaak worden zelfs veel technieken door verschillende leveranciers onder een andere naam uitgebracht om het nog ingewikkelder te maken. Een expert is de enige die hier nog iets van begrijpt. Wat moet jij thuis dan wel niet denken.

Tenslotte moet je ook door het woud van alle merken en de onderliggende producten. Wat geeft iemand het beste resultaat? is de magische vraag.​ De kleur expert weet exact wat de topproducten zijn voor het beste resultaat. Ze staan voor in de rij als het gaat om de nieuwste producten, die vaak pas na jaren voor de consument beschikbaar is. Kapsalons lopen daarom altijd voorop om je het beste resultaat te geven. Een goed voorbeeld is het onlangs verschenen product Olaplex, wat waanzinnige resultaten laat zien.
Dit kun je niet in de drogist kopen en dus kun je ook niet het resultaat krijgen. Hier is meer informatie te vinden over Olaplex.

Wanneer wel thuis verven? ​Wij adviseren eigenlijk alleen thuis je haar te verven als het een kleur is die in dezelfde tint is als je eigen haarkleur. Hierdoor voorkom je keuringsfouten en maak je je eigen kleur levendiger.

Durf jij het nog aan om zelf je haar te verven?

Liever door professional, want

  • Altijd een beter eindresultaat  
    Je krijgt de haarkleur die je verdient en bij een kleur expert is dat altijd beter dan als je het zelf doet. Het resultaat is beter en het blijft ook nog eens langer mooi. 
  • Garantie
    Mocht het misgaan, dan kan een goede kapsalon altijd de garantie bieden om het resultaat wel goed te maken. Noem het succes garantie
  • Gemak en ontspanning
    laten we eerlijk zijn, het is toch makkelijker en leuker om jezelf eens lekker te verwennen i.p.v. thuis met de spanning en rotzooi te zitten. 

Wij geloven in Gastvrijheid, Menselijkheid, Kwaliteit, Deskundigheid en Eerlijkheid. Wij geloven niet in Fans en Ambassadeurs, maar in Familie!

Geloof jij hier ook in, dan zijn wij jouw kapsalon waar je altijd ZONDER AFSPRAAK binnen kunt lopen

Hand for Hair is dé specialist in Hengelo op het gebied van professionele haarkleuringen. We hebben vijf Master Color Experts in onze kapsalon die alles over haarkleuren weten. Daarnaast gebruiken de allerbeste producten en technieken om de kwaliteit te leveren waarvoor wij al ruim 25 jaar bekend staan. Je bent bij ons in de beste handen als het om kleuren gaat. Kies je voor kwaliteit en een langdurig effect, dan kies je voor Hands for Hair.

Kom snel langs in onze Kapsalon en ervaar het zelf. We heten je alvast welkom bij de Familie. 

Kapsalon Hengelo zit aan de Brinkstraat 7A (1e etage) in het centrum.
Bellen kan natuurlijk ook via 074-243 81 33